Dag 5: dag 05 augustus 2025
Door: Dit Koningskind Vakanties
Blijf op de hoogte en volg Dit Koningskind Vakanties
06 Augustus 2025 | Duitsland, Tecklenburg
De dag begon vandaag rustig aan, wekkers die op z’ n tijd afgingen, aankleden, ontbijten, lunchpakketten smeren en even gezellig koffie drinken. Daarna gingen we de bussen inladen om richting het stadje Tecklenburg te gaan. Want ja, we zijn wel in Tecklenburg op vakantie, maar we kunnen natuurlijk niet terug komen zonder het stadje zelf te bezichtigen. Daarnaast was er voor velen een duidelijk doel: Ansichtkaarten bemachtigen!
De enige, maar wel super gezellige winkelstraat in Tecklenburg, was vol knusse en vrolijk versierde winkeltjes, waar de rolstoelen helaas niet naar binnen konden. Dus toen werdt het karretje vol mooie ansichtkaarten maar naar buiten gehaald om zo de deelnemers zelf de gelegenheid te geven om de leukste kaarten uit te kiezen die ze wilde versturen. Nog even wat rondgelopen in de stad en vervolgens zijn we terug naar de parkeerplaats gegaan om daar met z’n allen onze meegenomen lunch te nuttigen. Daarna de bussen weer volgeladen en door naar het automuseum in Melle. Hier zijn we alleen helaas nooit aangekomen…
Onderweg bovenaan de afrit naar Melle, besloot bus 2 de koppeling te laten hangen. Met als gevolg dat de bus geen centimeter meer verder kon rijden…. Bus 1 werd op een naastgelegen veilige parkeerplaats (bij Van der Valk) geparkeerd, de wegenwacht werd gealarmeerd en de gevarendriehoek werd bij bus 2 neergezet. Deelnemers van bus 2 konden er vanwege de veiligheid niet uit, dus werd de politie ingeschakeld om veiligheid te bieden. Deze kwam snel opdagen en stond zo met hun opvallende auto in de bocht van de afrit om zo het verkeer veilig af te laten remmen, zodat onze gestrande bus wat veiliger stond. Wachtend op de bergingsauto tikte de tijd door en werd er maar even wat lekkers gegeten, gedronken en flink meegezongen met hits (zoals Andre Hazes, Henk Wijngaard en ga maar even door). Toen de bergingsauto er was, werd de bus, inclusief inzittende (die dit ook weer van hun bucketlist af kunne strepen) vervoerd naar de parkeerplaats waar bus 1 ook stond. Hier werden de inzittende uitgeladen en werd bus 2 afgevoerd. Nu hadden we nog maar 1 bus om iedereen te vervoeren dusss 1 oplossing was er -> 2x heen en weer rijden. De 1e groep werd ingeladen en is terug gereden naar het verblijf. Hier stond een lekker bakkie pleur (ook wel koffie) klaar met een lekkere Hollandse stroopwafel. Degene die achterbleven hadden t ook niet slecht want die zijn het van der Valk hotel even ingedoken ;). Nadat ook de achterblijvers weer opgehaald waren en we weer allemaal compleet bij het verblijf waren, stond er weer een heerlijke zuurkoolstampotmaaltijd voor ons klaar. Voor degene die echt geen zuurkool lusten was er een koolovengehaktstamppot. Nadat alles opgegeten was, gingen de meeste richting het bed (door de spanningen en onverwachte wending van de dag, hakte dat er bij sommige toch lichtelijk in), echter waren er ook 2 deelnemers die nog lannggg niet moe waren, dus werd het spelletje mens-erger-je-niet op tafel gegooid en hebben we nog even flink gelachen. Toen ook voor hen het tijd werd om naar bed te gaan, was de dag alweer om, waarbij we alweer dik over de helft van deze vakantie zijn! Tot de volgendeee;)
Daniëlle en Mirthe
06 Augustus 2025 - 07:37
Fam. Veldman :
Wat een spannende avonturen maken jullie mee deze vakantie.
06 Augustus 2025 - 07:38
Driebergen:
Jullie hebben weg echt een pechdag met de bussen.
Gelukkig is alles weer goed afgelopen.
Hopelijk kan er spoedig een andere vervanging gevonden worden.
Of natuurlijk een reparateur.
06 Augustus 2025 - 11:33
Betsy Van Renselaar :
Leuk verslag van een spannende dag! Hopelijk dat jullie zonder problemen de komende dagen kunnen genieten !