Vrijdag 01 augustus 2025: we gaan weer beginnen!

Door: Dit Koningskind Vakanties

Blijf op de hoogte en volg Dit Koningskind Vakanties

01 Augustus 2025 | Duitsland, Tecklenburg

Zoals gewoonlijk gingen de wekkers weer heel vroeg, zelfs vroeger dan ze bij sommigen in jaren zijn gegaan…

Het is weer zover, we gaan op vakantie met en voor Dit Koningskind! #zinin

Dit jaar hebben we een bijzondere constructie bedacht: we huren 2 rolstoelbussen in Assen want dat is lekker om de hoek (#niet).

Met 1 bus rijden we naar Amersfoort om daar een 3-tal deelnemers en met 5 begeleiders richting Zwolle te gaan. Tegelijkertijd verzamelen in Assen nog 3 deelnemers en 2 begeleiders. Ook zij gaan richting Zwolle waar we elkaar rond 1 uur, half 2 ontmoeten. Op de parkeerplaats bij Van der Valk ontspannen we even en nuttigen we ons lunchpakket - tussen de buien door gelukkig,

Dan gaan we iets na 14:00 uur op weg naar Tecklenburg, onze vakantiebestemming dit jaar!

Maar helaas….. we zijn nog maar even onderweg of bus 2 blijkt een storing te hebben, zo eentje met een rood lampje waarin ook nog het woordje ‘stop’ staat. En dan is doorrijden niet echt een optie,

Dus snel een veilige plek opgezocht en toen maar contact opgenomen met het verhuurbedrijf, En eerlijk is eerlijk, in no-time was er een oplossing bedacht en in gang gezet! #dankbaar

Vrijwel direct ging er een vervangende rolstoelbus op transport naar ons toe en werd er een bergingswagen op pad gestuurd om de bus met de storing op te halen.

Het was een uurtje wachten maar omdat we geparkeerd stonden bij een restaurant met een snackbar en een terras was dat - behalve wat vertraging - niet echt een groot probleem. Ook het weer werkte positief mee.

Rond 18:15 kwamen we aan bij onze accommodatie in Tecklenburg, Ferienhof Grothmann, met ongeveer 2 uur vertraging.

Onze kok Anneke had ondertussen alles al voorbereid en in gereedheid gebracht voor een heerlijk avondmaal met.soep, broodjes, slades en een heerlijk toetje. Maar na zo’n reis was er toch echt wel behoefte aan wat opfrissen voordat we aan tafel konden gaan. Maar toen het zover was hebben we heerlijk van alles genoten!

Na het eten lazen we met elkaar een gedeelte uit de Bijbel en hadden we het samen over ons thema van deze week “Jezus volgen”. We zongen nog wat liederen met elkaar en daarmee hebben we het avondeten afgerond.

Omdat de meesten van ons toch best wel wat vermoeid waren van de lange reis en de vele indrukken werden de slaapkamers en bijbehorende bedden al snel na het eten opgezocht. Het is daarbij natuurlijk ook even wennen aan elkaar en alle zorghandelingen. Maar na deze eerste dag kunnen we wel zeggen: we hebben er enorm veel zin in en we vormen nu al een mooi team met elkaar!

Voor nu welterusten en graag tot morgen!

Hartelijke groeten,

Daan

• 02 Augustus 2025 - 07:43

Fam. Veldman :

Veel plezier de komende week.

• 02 Augustus 2025 - 14:03

Petra:

Maak er samen een gezellige week van!!

• 02 Augustus 2025 - 19:02

Anneleen:

Hele fijne week met elkaar!

• 02 Augustus 2025 - 20:01

Nico Driebergen:

Eerst pech maar nu heerlijk op vakantie. Geniet er met elkaar van. Veel plezier.

• 02 Augustus 2025 - 20:57

Bernadine:

De kop is eraf. De vakantie echt begonnen. En hoe!

veel plezier met elkaar!

Dit Koningskind Vakanties

De stichting Vakanties Dit Koningskind organiseert groepsvakanties voor haar leden. Ook kunnen zij bij ons terecht voor advies bij individuele vakanties. Voor mensen met een verstandelijke, lichamelijke of sociale beperking organiseren we groepsvakanties. Actieve vakanties en rustige vakanties, voor jong en oud, in binnen- en buitenland. Deze vakanties vinden plaats in de zomermaanden. Het vakantieaanbod verschilt per jaar. https://www.ditkoningskind.nl/vakanties/

Actief sinds 16 Aug. 2009
Totaal aantal bezoekers 200261