Dag 6: Rondje IJsselmeer
Door: Eva en Paulien
Blijf op de hoogte en volg Dit Koningskind Vakanties
12 Juli 2018 | Nederland, Elahuizen
Vandaag was het al vroeg dag. Om 9 uur zouden we vertrekken, dit werd half 10, maar nog steeds mooi op tijd.
We hebben heerlijk ontbeten op de boot terwijl wij ondertussen rustig naar Workum zeilden. Daar kwamen we eind van de ochtend aan. We deelde ons op in groepjes, want niet iedereen wilde naar het Jopie Huisman museum.
Wij werden door het Jopie Huisman museum geleid met een audiotour. De anderen zijn gaan winkelen en sommige hebben wat gevonden om mee naar huis te nemen.
Uiteindelijk belanden we met elkaar bij een restaurantje waar we genoten hebben van een echte Friese oranje koek met drinken.
Daarna zijn we door gezeild naar Stavoren over het IJsselmeer. Dit was best even spannend of er niet te veel golven waren. Maar dit viel uiteindelijk best mee, een beetje deinen is best lekker.
In Stavoren moesten we natuurlijk wel op zoek naar het vrouwtje van Stavoren, en die hebben we natuurlijk gevonden. Na een rondje in Stavoren te hebben gelopen hebben we lekker vis en patat gegeten. Wat was dat weer een feestmaaltijd!
Na ruim 2 uur weer terug gezeild te hebben moesten we wachten op de zonsondergang die we vanaf de boot zouden bekijken. We zagen mooie bootjes en hele grote boten. En skûtsjesilen die aan het oefenen waren voor wedstrijden. Toen we tegen 22 uur de zonsondergang wilde bekijken was deze helaas niet zo mooi als gister, want de zon zakte achter de wolken.
Na bijna 13 uur weg te zijn geweest zijn we best wel een beetje/ een beetje erg moe. Na nog wat te hebben gedronken zijn we snel in bed gedoken. Maar voor dat de laatste in bed lag was het al middernacht geweest….
Morgen gaan we nog één keer genieten van het zeilen en het mooie weer.
Tot morgen en voor nu welterusten!!
Eva en Paulien
13 Juli 2018 - 11:21
Henny Visscher:
Mooie foto's Wat doen jullie dat goed , zo'n leven op de boot En golven op het IJsselmeer
We genieten !