Dinsdag 10 juli 2018: Harde wind!
Door: Peter & Louise
Blijf op de hoogte en volg Dit Koningskind Vakanties
10 Juli 2018 | Nederland, Elahuizen
Het is gelukkig goed gegaan want eerst was het wel een beetje eng, met vreemde geluiden, de wind en af en toe wat regen. Gelukkig kwam het uiteindelijk goed. We konden alleen niet douchen en tanden poetsen maar dat gaf niet. Wel lekker ontbijten met koffie en brood.
We gingen alles weer aan de kant ruimen. Er was nog een kussen per ongeluk in het water gevallen, die heeft Daan er weer uit kunnen vissen. Het was koud en het waaide flink. Gelukkig waren er zeiljassen dan hou je het wel warm.
We vertrokken van het Brandemeer naar Lemmer waar we het Woudagemaal gingen bezoeken.
Eerst keken we daar een film over hoe het overtollige water uit Friesland via dit gemaal naar het IJsselmeer geloosd wordt. Toen gingen we via een liftje - wat best langzaam ging - het gebouw in wat bijna honderd jaar bestaat. Met een hele hoge schoorsteen.
Daarna gingen we bij een restaurant warme chocomel met slagroom. Een cola, bitter lemon of een cappuccino drinken. Terug op het schip voeren we op de motor tegen de wind in richting Woudsend via het Slotermeer. En vandaar naar weer naar het Sailhus. Het laatste stuk weer op de fok gelukkig!
Alle matrassen, kussen en dekbedden moesten weer naar binnen en nadat de bedden opgemaakt waren en de boodschappen gedaan konden we weer lekker douchen.
Er werd weer een heerlijke maaltijd klaargemaakt, lekkere Hollandse pot met een slavink, aardappels, bloemkool en sperziebonen. En ijs toe!
Na het eten gingen sommigen nog snel kaarten schrijven. En toen was het alweer laat,
Na zo’n dag en nacht vol avonturen zullen we lekker slapen denken we.
Peter en Louise