Dag 3: zondag 19 augustus 2012 – Kerken op Texel - Reisverslag uit De Cocksdorp, Nederland van Dit Koningskind Vakanties - WaarBenJij.nu Dag 3: zondag 19 augustus 2012 – Kerken op Texel - Reisverslag uit De Cocksdorp, Nederland van Dit Koningskind Vakanties - WaarBenJij.nu

Dag 3: zondag 19 augustus 2012 – Kerken op Texel

Blijf op de hoogte en volg Dit Koningskind Vakanties

19 Augustus 2012 | Nederland, De Cocksdorp

Het belooft vandaag weer een stralende dag te worden. Het is heerlijk om steeds buiten te kunnen eten. Dat scheelt ook met opruimen als er weer eens geknoeid wordt. Omdat het zondag is, hebben we een lekker gekookt eitje bij het ontbijt. Ja, Anneke de kok zorgt goed voor ons. Het is ook heel gezellig om met zijn allen aan een lange tafel te ontbijten. We doen rustig aan want de kerk begint pas om half twaalf. Alsof ze dat speciaal voor ons geregeld hebben. Twee personen blijven bij de Triaan en volgen een kerkdienst op internet. Lang leve internet! De rest gaat met de auto’s en het navigatiesysteem brengt ons naar de juiste kerk. We zitten mooi vooraan. We hebben geen preeklezen maar een echte dominee, namelijk dominee Van Veen. Het is wel een beetje warm in de kerk maar het is te doen. Bij terugkomst drinken we natuurlijk weer koffie met een lekkere plak cake. Het is een lekker luie zondag. We kletsen wat of doen een woordzoeker, een knutselwerkje en maken heel veel grappen met elkaar. Ook kijken we naar de vele parachutespringers die allemaal netjes op hun voeten op de juiste plaats belanden. Dat hebben ze vast vaker gedaan!
Er gaat een map met folders rond en iedereen mag een soort verlanglijstje maken van wat je de komende dagen nog graag zou willen doen.
Omdat we zo laat hebben ontbeten en koffie gedronken, hoeft bijna niemand nog een middagboterham. Om drie uur gaan we met het grootste gedeelte van de groep even richting strand. Nou ja, niet helemaal op het strand maar we kunnen de zee goed zien.
Als we terugkomen van het strand, staat er nog een auto op de parkeerplaats. We hebben bezoek! Het zijn de man van Tineke, een neef en zijn vriendin. Gezellig!
Daarna is het alweer tijd voor de middagdienst. Nu is het nog warmer in de kerk. Weer luisteren we naar dominee Van Veen, die een preek houdt over de Ethiopiër die gedoopt wil worden.
De mensen die in het huisje zijn gebleven, onder andere Annelies, hebben niet stil gezeten. Er komen lekkere geuren naar buiten. Dat moet een heerlijke maaltijd worden. En de tafel is ook al zo mooi gedekt met keurig gevouwen servetten. We eten buiten. De maaltijd bestaat uit gekookte en gebakken aardappels, doperwten, wortels, boontjes, schnitzel, appelmoes en als toetje……………..tatatataaaaaaah!!!!......een bekertje ijs! Lekker! Maar ondertussen wordt de lucht steeds donkerder. Net als we willen gaan bijbellezen, begint het dikke spetters te regenen. Dus dat lezen en zingen doen we dan maar binnen. Met heerlijke muziek van Remco Hakkert op de achtergrond drinken we koffie en thee met een pennywafel. Het is echt vakantie: we zijn heel relaxt, maken veel lol en genieten met volle teugen van alles en iedereen. Deze week is vast veel te snel voorbij!

Heel veel groeten aan iedereen van Annelies en natuurlijk van Erika

• 19 Augustus 2012 - 23:40

Henriek:

Leuk te lezen dat jullie het naar jullie zin hebben! Tot over een week! Greetz

• 20 Augustus 2012 - 19:40

Jan Oosterhuis:

Wat boffen jullie daar met het mooie weer!
    Mis jullie allemaal wel een beetje.
    Geniet er van!
    Henk, we hebben gisteren met Tineke tot 11 uur buiten gezeten
    Uiteraard onder het genot van een paar wijntjes.
    Jens vermaakt zich hier prima!
    Doe de groeten aan iedereen daar en geniet, want voor je het weet moet er weer afscheid genomen worden.
    Maar denk daar nog maar niet aan.

h.gr.

Jan

p.s. Het slaapt daar vast wel goed met het tellen van al die Texelse schapen :-)

Dit Koningskind Vakanties

De stichting Vakanties Dit Koningskind organiseert groepsvakanties voor haar leden. Ook kunnen zij bij ons terecht voor advies bij individuele vakanties. Voor mensen met een verstandelijke, lichamelijke of sociale beperking organiseren we groepsvakanties. Actieve vakanties en rustige vakanties, voor jong en oud, in binnen- en buitenland. Deze vakanties vinden plaats in de zomermaanden. Het vakantieaanbod verschilt per jaar. https://www.ditkoningskind.nl/vakanties/

Actief sinds 16 Aug. 2009